Vår historia och lite mer om oss

Lerums Kammarkör bildades 2001 och består idag av drygt 20 medlemmar som kommer från Lerum, Olofstorp samt Göteborg.

Vår körledare och initiativtagare till att Lerums Kammarkör bildades är Kerstin Ricklund. Kerstin var t.o.m. 2016 musiklärare vid Brunnsbo Musikklasser i Göteborg men är numer ”bara vår” härliga, kunniga och tålmodiga körledare.

arbetar vi:

Vi träffas varje onsdag och repeterar i två timslånga pass med kaffepaus emellan. Vi har en bred repertoar med allt från medeltida till nutida musik men även jazz och folkmusik. Vi samarbetar gärna med andra körer, musiker, barnkör och orkestrar. Förutom som hel kör sjunger vi även i kvartetter och andra mindre grupperingar på konserter.

Lerums Kammarkör är en ideell förening och arbetar som studiecirkel i Studieförbundet Vuxenskolan. Lerums Kommun bistår också kören med en summa varje år.

Till sist något som vi alla i kören kan gå i god för – Att sjunga i kör är inte bara utvecklande och en kul hobby, det är också rena hälsokuren. Genom att sjunga ihop med andra blir du gladare, mindre stressad och full av energi. T.o.m. forskare har visat att mängden av det så kallade ”måbrahormonet”, oxytocin, ökar i kroppen när vi sjunger och att vi känner oss gladare efter att ha sjungit.